Bild: Stämningsbilder från HargebadenSol, bad , avkoppling och många sevärdheter på nära håll vid norra Vätterns strand!

Hargebadens Vandrarhem har alla dessa möjligheter att erbjuda och är ett bra boende med många aktiviteter på nära håll. Cirka 200 meter från vandrarhemmet ligger vackra Hargeviken med dess fina sandstrand, barnvänligt bad, utomhuspool och vattenrutschbana. Vid stranden finns även restaurang med fullständiga rättigheter och underhållning under sommarsäsongen.

Vätterns norra skärgård är också en riktig vildmarksskärgård. De många små uddarna ligger öppna för dess vindar och vågor. Dramatiska klippstränder, kalslipade granithällar och vindpinad tallskog gör att skärgården i stort sett är obebodd.

Längst upp i Vättern ligger Askersund, med smala kullerstensgator, vackra gamla hus och bakgårdar som ger en mysig atmosfär. Strax söderut ligger Hargeby, namngivet efter Hargen som betyder offerplats. Här byggdes vandrarhemmet för över hundra år sedan som Harge skola. Huset är rödfärgat med vita knutar och erbjuder ett trivsamt boende i två- eller flerbäddsrum.

Vid Harge uddar bjuds det på ett storslaget landskap med långgrunda vikar med sandbotten. Naturreservatet Utnäset är också en del av kust- och skärgårdslandskapet, med klippbad och en storslagen utsikt över Vättern!


Kom och bo hos oss!
Varmt välkomna önskar vi på Hargebadens Vandrarhem!